Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mylně předpokládáte, že když seberete nějaká dvě čísla a vydělíte je, dostanete něco čemu můžete říkat statistický údaj - v tomto případě úmrtnost.

První chybný předpoklad - myslíte si, že znáte počet nakažených. Neznáte. Ten je zásadně vyšší, než počet osob s papírem z laboratoře. Nejnižší odhady říkají že dvakrát vyšší, možná desetkrát, možná ještě víc.

Druhý chybný předpoklad - dalšímu číslu říkáte úmrtnost na covid-19? Pokud vím, tento údaj publikován nebyl. Uvádí se počet osob, které byly v době smrti pozitivně testovány, bez ohledu na to, jak velký byl podíl koronaviru na jejich úmrtí.

- - -

Tak počítejte dál. Anebo nechte ty čísla tahat papouška. Vyjde to celkem nastejno.

4 0
možnosti
KK

Taky si to myslím, neznáme (a asi nikdy nebudeme znát) ani jeden z vámi zmiňovaných údajů. JInak by se nemohla o tolik lišit čísla v Korejské republice a Číně( 2%, 4%), kde už je snad pandemie u konce.

0 0
možnosti
Foto

Propočítal jsem si to Vaší metodikou, Musíme se smířit s tím, že stav obyvatel na našem území bude 23. září 2023 záporný: - 112.561.

3 0
možnosti
Foto

Největším problémem korony je to, že stát paralyzuje podnikatelskou činnost v boji s tímto virem. V konečném důsledku bude mnohem víc úmrtí, než kdyby se nestaral vůbec.

5 3
možnosti

Ale jak bude sprostý poddaný vrchnosti vděčný, že:

- o jeho zdraví se postarala, před virem ochránila

- znovu pracovat dovolila

- almužny rozdávala

A možná že se zase bude za pár let smět na chvíli za hranice!

0 1
možnosti
  • Počet článků 221
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1342x
Psychologie je mým celoživotním koníčkem a v současnosti se stává i mojí prací. A tak bych se s vámi rád podělil o pár poznatků, které by vám v životě mohli pomoci se zklidnit a uvolnit.

Seznam rubrik