Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zaměnil jste počet nakažených za počet pozitivně testovaných.

Vaše výpočty jsou proto zcela k ničemu

1 0
možnosti
Foto

A co z toho plyne? Že by Husák měl pravdu a naše Země vzkvétala?

1 0
možnosti
MS

Úmrtnost můžete počítat, pokud znáte skutečný počet nakažených nemocných. Něco napoví podíl nakažených z testovaných lidí v jednotlivých zemích, lze vyjádřit jako počet testů na jednoho nakaženého. U nás je to 22, Rakousko 10, Itálie 6.5, USA 5.3, UK 3.8.

https://ourworldindata.org/grapher/number-of-covid-19-tests-per-confirmed-case?country=AUS+CAN+CZE+ECU+DEU+ISL+IND+IDN+ITA+JPN+NZL+PHL+ZAF+KOR+SWE+TWN+TUN+GBR+USA+VNM+AUT+CHE

U nás se chystá studie promořenosti na statisticky reprezentativním vzorku obyvatel. V Rakousku testovali 1500 lidí, výsledek je s velkým rozptylem, že skutečně nakažených je 2x až 8x víc než počet pozitivních testů.

Nelze srovnávat údaje o úmrtích za rok s obětmi koronaviru, má smysl třeba počet zemřelých za měsíc ve srovnání s průměrem v předchozích letech. V Itálii jsou někde nárůsty dramatické.

1 0
možnosti
Foto

Zajíci se počítají až po honu..... ten ale zatím neskončil

0 0
možnosti
  • Počet článků 221
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1342x
Psychologie je mým celoživotním koníčkem a v současnosti se stává i mojí prací. A tak bych se s vámi rád podělil o pár poznatků, které by vám v životě mohli pomoci se zklidnit a uvolnit.

Seznam rubrik