Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Obávám se, že ani velmi násilná demokratizace by z Vás demokrata neudělala.

Jinak zkrácený citát TGM: demokracii je třeba ... chránit i železem.

0 1
možnosti
JH

Vy byste toho ubránil !!!! Stačí se podívat!!

0 0
možnosti
MH

Pane Bacík,  s komunizmem jsem neměl nic společného, jen ona dlouhá prožitá desetiletí. Ale do Ruska Vás posílat nehodlám. Vidím to asi tak jako Vy.

Evropa potřebuje Rusko, Rusko potřebuje Evropu, a Evropa i Rusko potřebují spolupracovat jako sousedi v míru. Mír je v důležitosti před demokracií. K USA nemám slov, jen odkazy.

Současný vývoj  je díky "moudrosti" našich evropskýc politiků bez nadsázky tragický.

http://www.youtube.com/watch?v=pHqc-YgbsVg

https://www.youtube.com/watch?v=LXrnprlMyB8

http://www.brandyske-noviny.cz/news/nekolik-faktu-o-putinovi-/

0 0
možnosti
JL

Vazeny pane, musim se priznat k moji nutnosti vas clanek precist asi trikrat. Snazil jsem se formulovat svoji odpoved s prihlednuti na osobni zkusenosti.

Demokracie je prostredi v urcite statnim utvaru, ktere dava moznost obcanum se DOMLUVIT a ROZHODNOUT o krocich pro jejich (obcanu) budoucnost. Tento system muze mit mnoho cest. Vsak zakladem je osobni svoboda se ROZHODNOU a MOZNOST sve rozhodnuti ucinit bez vnejsich vlivu. Jestli system, v kterem zijete vam to neumoznuje v plnem rozsahu, je treba jej zmenit nebo opustit. Podivejme se na nasi republiku dnes. Mame demokracii "oligartistickou". Volime strany (oligarchy) a ty nam urcuji smer. k budoucnosti. Je mozno zmeny? ANO!! Volba JEDINCE!! Tim se muzeme vratit z zakladum demokracie jak se vytvorila ve stare Recku!! Vsak system teto demokracie musi byt spravny, omezujici vytvoreni diktatorstvi na minimum! (viz "V duchu zakona" pana barona Louise Montesquieu z roku 1748).

Chtel jsem ukazat nasim diskutujicim zaklad pro jejich odpovedi na vase otazky. Neznam zeme o kterych se diskutuje. Nemohu rici na urcito, zda mohou tu demokracii vytvorit ci nikoliv. Kazdy bude mit svoji odpoved. Za vlastni osobu (tedy i za moji rodinu) mohu jen s urcitosti rici, ze v okamziku slabosti v systemu, ktery byl v te dobe u nas, jsem se rozhodl opustit tento system a podivat se do zemich, kde to zakladni pro demokracii je stale v platnosti. Mohl jsem se ROZHODNOU a take jsem mel MOZNOST sve rozhodnuti uskutecnit!! Dekuji za pozornost.

1 0
možnosti
LN

...pokud byste zahledal v mých starších článcích...zjistil byste..že jsem předpokládal rozpad ukrajiny...sice tam asi nenajdete doslovnou formulaci předpokládající válku....ale čím blíže k rusku..tím je tento předpoklad více prvděpodobný..

..co se týče lybie...tam agresi NATO považuji za chybu od počátku...kdáfí byl sice magor..ale spolupracoval a kmenovou strukturu měl zmáknutou....ostatně stejně nutně dopadnou veškeré pokusy o zavedení demokracii evropského typu v arabském a muslimském světě....tem demokracie historické kořeny nemá...a nikdy tam ..v evropském či severoamerickém smyslu slova fungovat nebude....

0 0
možnosti

Ano, svoboda za to stojí. V roce 1968, kdy Rusi okupovali nás, tak mi nějaké bombardování nepřišlo jako patná varianta, třebaže nebezpečná. Bohužel, sféry vlivu byly nalajnovaný. :-/

4 0
možnosti

*špatná varianta*, oprava

0 0
možnosti
JR

J55a73n 96R84á81ž

1. 8. 2014 22:09

Ano....velmi dobrý článek, neb nastoluje otázky, na které by si měl každý odpovědět sám. Ale upřímně!

Já to učinil a dostal ze svého nitra velmi  překvapující odpovědi. 

Ale to je na samostatný článek.

Dík autorovi!:-)

2 2
možnosti
PD

Jistě je u nás dost "obyčejných lidí", kteří svobodu (pohybu, vyjadřování, volby atd) nepotřebují k životu a spokojili by se se životem králíka domácího s jistotou pravidelného přísunu sena a vody. V reálu jistotu jakékoli práce a mzdy, supermarketu a TV s více kanály. I tak se dá prožít život. Kdo chce víc, a svět nabízí nepřeberně možností, musí si své svobody vybojovat, nebo opustit republiku. Rozhodně bych se vracet zpět do králíkárny nechtěl.

11 0
možnosti
PB

Nevím o čem píšete, většina lidí zde žije jako králíci s přísunem sena a vody, proto také nevidím důvod za tento způsob života bojovat.:-)

0 0
možnosti
Foto

Nikdo nemá právo někoho nutit násilím do něčeho do čeho se mu nechce.  Kdo brání svůj život a svůj majetek je vždy v právu  bez ohledu na to, co si o tom myslí stát na jehož území žije.

7 0
možnosti
JR

J81a93n 11R27á84ž

1. 8. 2014 22:19

Pane Kšír! S jistým zájmem pozoruji, jak s Vašimi názory častokráte stoprocentně souhlasim, jako tentokrát, a stejně tak casto krutě nesouhlasím. 

Tak si říkám, ze by bylo zajímavé někdy vést spolu diskuzi face to face. Ale to je utopie. Škoda!

Ale i tak jsem rád,ze zde jste! :-)

1 0
možnosti
RH

Všichni češi také nechtěli do EU. Takže těch 20% se vystěhuje na moravu, moraváci do čech a morava se odtrhne. Tak to myslíte? Dost ubohý názor.

0 2
možnosti
PB

My jsme do EU ale nevstupovali za asistence granátů a tanků. Prostě většina rozhodla, tam to tak nevypadá.

5 0
možnosti
Foto

J41a35k63u73b 90R25o18t39h

1. 8. 2014 20:29

Na vaši "závěrečnou otázku" odpovídám třemi slovy: ano, ano, ano.;-O

1 2
možnosti
PB

Bojoval jste někdy za tu svobodu?

3 0
možnosti
  • Počet článků 221
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1342x
Psychologie je mým celoživotním koníčkem a v současnosti se stává i mojí prací. A tak bych se s vámi rád podělil o pár poznatků, které by vám v životě mohli pomoci se zklidnit a uvolnit.

Seznam rubrik