Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

George.Camomile.blog.idnes.cz

26. 9. 2012 7:17
Poznamka o Kuponove privatizaci a spinavych penezich je nesmyslna

Do Kuponove privatizace byl vkld na kazde kolo 1000,- Kc, takze tam o spinavych penezich nemuze byt ani reci.

Slo o malou privatizaci, kdy se za provozovny platily treba miliony. A ty penize nebyly spinave, ale sede, tedy nezdanene. Spinave jsou ze zlocinu. Jako dnes treba z metylalkohu a nikoli z nacerno vypaleneho lihu. Tam jde pouze o prestupek, pripadne danovy delikt.

0 0
možnosti
MP

Martin V2

26. 9. 2012 6:53
Co to je za logiku?

Nejdřív stabilizovat a pak řešit? Není to řešení, čistě náhodou, součást stabilizace?

0 0
možnosti

KarelSind

25. 9. 2012 22:11
Nejsem si jist,

zda veto bylo rozumné, zda neměl mít možnost občan zvážit rizika sám. Ovšem sám bych do druhého pilíře nevstoupil částečně z důvodů, které zmínil právě Klaus. Je nejisté, zda jeho podoba přežije příští vládu, zákon hledící k horizontu desítek let opravdu nemá smysl bez obecného konsenzu. Kterákoli z dalších vlád mi ho může znárodnit (přičemž, na rozdíl od akcií koupených na své vlastní triko nebo zlatých cihel, nemůžu prodávat a utíkat v situaci, kdy vidím, že se podobná vláda blíží). Doplnil bych nulovou diverzifikaci u "bezpečných" fondů (investice do státních dluhopisů jako alternativa ke státnímu důchodu?), riziková aktiva kupuji sám, takže na to nepotřebuji fond.

0 0
možnosti
P

pydloun23

25. 9. 2012 21:43
Státní rozpočet

je už dávno destabilizovaný, pokud jste si nevšiml. Podívejte se na položku sociální výdaje. To hovoří za vše a je neudržitelné. A Klausovi pravdy? To by jste musel začít v době kupónové privatizace (není rozdíl mezi čistými a špinavými penězi).

0 0
možnosti
JSJ

Jmenuji se Josef

25. 9. 2012 21:57
Re: Státní rozpočet

Budete se divit, ale tenhle Klausův výrok byl účelově zkrácen tak, aby vypadal hrozně, avšak ve skutečnosti tehdy Klaus řekl pravdu. On řekl, že jako ministr financí nezná rozdíl mezi čistými a špinavými penězi. Že to je věcí orgánů činných v trestním řízení. Ale v tom měl naprostou pravdu. Když do banky přinesu peníze a vkládám si je na účet, tak se banka po původu těch peněz neptá, pokud náhodou nepatří k nějaké sledované sérii čísel bankovek. Ale když jí soud řekne, aby můj účet zablokovala, tak to udělá.

Které peníze jsou čisté a které špinavé, to by mělo zajímat ministra vnitra nebo ministra spravedlnosti, nikoli ministra financí.

Ale ti, kteří Klause nenávidí, řekli ten výrok pouze napůl. Pravda vytržená z kontextu je někdy horší než otevřená lež.

2 0
možnosti
KC

vialli

25. 9. 2012 21:33
Jenže

tato Klausova pravda smrdí jako obvykle krchovem někoho jiného, v tomto případě předsedy ODS a premiéra vlády.

0 0
možnosti
KJ

at zije cenzura

25. 9. 2012 21:49
Re: Jenže

Ona to tak zla predstava neni !!

2 0
možnosti
  • Počet článků 221
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1342x
Psychologie je mým celoživotním koníčkem a v současnosti se stává i mojí prací. A tak bych se s vámi rád podělil o pár poznatků, které by vám v životě mohli pomoci se zklidnit a uvolnit.

Seznam rubrik